Home Amsterdamsezanger kerst Crooner bio

Leuke linken

Ed kwam ter wereld als zoon van een zeer muzikale familie en slechts 14 jaar oud had hij zijn eerste optreden in de band van zijn vader.( de Palermo`s )

Als drummer, want drummen was zijn grote liefde, kwam hij erachter dat het publiek het op prijs stelde als hij zong, hetgeen door de jaren heen tot meer succes leidde. Al snel kwam hij tot de ontdekking dat Nederlandstalige muziek bij een groot publiek lekker in het gehoor lag en dat zijn Amsterdamse stem zich bij uitstek leende voor dit soort repertoire.

Met nummers van Johnie Jordaan, Manke Nelis, Andre Hazes en vele anderen zette hij menig feestje op z’n kop.

Het succes resulteerde in zijn eerste singel, getiteld "Waarom heb je mij verlaten"

direct gevolgd door de LP "Geen mooie vrouw". en de singel "Kroeg op de Hoek" en "Amsterdam heeft `t".

De ras echte Amsterdamse nummers deden het goed bij het publiek, waarna Ed zijn eerste CD album uitbracht met diverse covers van o.a. Fats Domino, Rene Froger en weer nummers van Ed zelf, onder de titel “GEWOON” Ed Palermo.

Zijn tweede CD album kwam uit bij Ivory Tower, onder de titel “T is nemen en geven”. Op Ed`s derde CD album heeft hij bekend werk van diverse Nederlandstalige artiesten w.o. Andre Hazes, Koos Alberts en natuurlijk Johnie Jordaan, gecombineerd met enkele door hemzelf geschreven nummers zoals “Amsterdam heeft`t, Kroeg op de hoek en Eds Medley

De titel van dit CD album is "AMSTERDAM HEEFT `T “ waarbij gebruik is gemaakt van diverse top muzikanten zoals wereldkampioen accordeonist Henny Langeveld (orkest van Malando)en vele anderen.

Inmiddels bekend van radio en TV Eds nieuwste Amsterdamse singel getiteld "Kom naar Amsterdam" uit. Deze Amsterdamse topper is geschreven door Jan Blaaser en gecomponeerd door Clous van Mechelen even als het zomer nummer “Hoelabaloe”, een gezellige meezinger.


          Ed Palermo, de ervaren gezelligheid brenger.


                 Een absolute aanrader voor elk feest